zaterdag 1 augustus 2015

Meloensalade

Vandaag zat ik met vriendinnen en kids heerlijk aan zee, in de zon. Op het strand van de Eemshaven. Nou ja, strand.... bergje schelpen. Maar heerlijk was het! Stokbroodje, sandwich en genieten maar. Ik had ook een zomerse meloensalade meegenomen. Een recept dat we al jaren hebben. Ik kom het inmiddels overal tegen op receptensites. Maar waar ik het vandaan heb? Geen idee. Het is ook wel een voor de hand liggende combinatie: ham en meloen.

Wat heb je nodig?
2 galia meloenen
100-200 gr  rauwe ham
paar takjes basilicum
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
peper, zout
bakje bramen

De meloenen snijd je doormidden en schraap je met een lepel stukje voor stukje leeg. Een groot deel van het vocht kun je weggooien, anders heb je straks soep. De 'krullen' meloen meng je met de in reepjes gescheurde ham. De basilicum snijd je in stukjes. Van het citroensap, de olijfolie, peper en zout klop je een dressing. Vervolgens meng je alles door elkaar en (als je er niet mee naar het strand hoeft te rijden) vul je de lege meloenen met de salade. Bramen kun je er vervolgens over verdelen. De bramen heb ik weggelaten. Ik ben er niet zo'n fan van en het is er het seizoen nog niet voor.
Lekker receptje voor een voorgerecht of, zoals nu, een picknick! Ik heb nog een restje in de koelkast :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten