Vandaag was het wel een heel warme dag. Ik raak dan per direct oververhit: ik heb geen zin in urenlang koken, maar wel zin in een lekkere maaltijd. Niet te zwaar, maar wel genoeg vullend. In mijn hoofd zie ik dan allerlei zomeredities van de Allerhande voorbijkomen. Of Jamie Olivers. Ik zat wat te internetten en kreeg nog meer zomerse recepten voorgeschoteld. Veel BBQ, heeeeeel veel BBQ. Laten wij daar nou net even niet van zijn.... Verder veel pastasalades - gisteren al pasta gehad. Blijft over: wraps. Wraps maak ik niet zo vaak: ik heb ze niet standaard in huis en de supermarkt is niet bepaald op loopafstand. Ooit heb ik ze daarom zelf gebakken: geen succes. Ze werden te klein, te hard, niet meer rol- of vouwbaar. Voorlopig staan gewoon de wraps uit de supermarkt hier op tafel. Neemt niet weg dat ze vandaag ook niet briljant waren. Ik had ergens een recept gezien waar de wraps in de grillpan werden gebakken. Leek me leuk, maar was absoluut geen succes.
In wraps kunnen allerlei groenten (en vlees) door elkaar. Ideaal voor restjes groenten die op het punt staan zelf de koelkast uit te lopen. Nu dan snel aan de slag:
Dit ging erin:
1 gesnipperde ui
400 gr roerbakgroente (vandaag de Italiaanse versie)
1 blik tomatenblokjes
1 blikje zalmmoot
cayennepeper (ik wilde chilipoeder, maar die is spoorloos verdwenen)
2 flinke eetlepels roomkaas
kwart krop ijsbergsla, gesneden in reepjes
+/- 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
halve komkommer, in reepjes
6 grote tortillawraps (2 per volwassene)
Zo maakte ik het:
Het uitje bakte ik even aan in olijfolie. Vervolgens ging de roerbakgroente erbij en werd het zaakje even lekker geroerbakt. De tomatenblokjes erbij in, evenals wat cayennepeper. Hoeveel is afhankelijk van hoe pittig je de boel wilt hebben. Hier kinderen aan tafel, dus niet zoveel. De zalmmoot heb ik uit elkaar geplukt om alle graten te verwijderen. Vervolgens ging de zalm erbij en niet veel later de roomkaas. Het geheel goed verwarmen.
Ondertussen de gehalveerde tomaatjes, komkommer en gesneden ijsbergsla mengen. De wraps verwarmen zoals op de verpakking aangegeven.
Daarna is het een kwestie van de warme hap over de wraps verdelen, de sla er aan toevoegen, dichtvouwen (eventueel vastzetten met een sateprikker) en smullen maar!
Oja, plaatje bij het praatje ontbreekt nog: ik vergeet gewoonweg de camera te pakken. Wie weet leer ik het nog....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten