Bij het koken van de quinoa heb ik me netjes aan de voorschriften op de verpakking gehouden. Een van de pluspunten vindt men dat het zo lekker snel klaar is, maar dat is (bij deze quinoa) onzin. Het goedje moet 10 minuten koken. Dat is heel wat meer dan couscous, (snelkook)rijst of pasta. De geur en het uiterlijk maken me nog niet direct enthousiast....
Vervolgens heb ik alles door elkaar gemengd, want eerlijk gezegd zag ik ons nog niet droge happen quinoa eten.
Ik snap eerlijk gezegd niet waarom quinoa zo razend populair is. Het is te eten. En het schijnt supergezond te zijn. Maar de smaak is een beetje metalig, muf. De textuur niet briljant. En het ziet er niet lekker uit.
Pluspunten: de kids eten het, het is supergezond, het voedt erg goed, het is geschikt om te eten in verschillende diëten en bij allergieën.
Minpunten: het moet echt even koken, het smaakt niet heel lekker, het ruikt niet heel lekker, het ziet er niet lekker uit, het is duur.
Ik zal keurig het pakje opmaken en het nog een keer in een ander gerecht verwerken. Maar doe mij verder maar rijst of couscous. Misschien moet je topkok zijn om er iets lekkers van te kunnen maken?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten