zondag 9 augustus 2015

Voor de paddestoelenliefhebber

Deze keer geen lekkers dat ik zelf op tafel heb gezet, maar een van de recepten die de beste kok van dit huis graag kookt. Met paddenstoelen in de hoofdrol. Ik ben gek op champignons. En vanaf het moment dat mijn broer champignonkweker werd, begon ik ook andere paddenstoelen te waarderen. Want er kwamen zo nu en dan eens wat andere soorten op tafel te staan. De shiitake, oesterzwam en kastanjechampignon zijn daarvan het meest bekend. Super lekker bij (rood) vlees. Maar in onderstaand recept kun je ze ook goed kwijt!

Voor twee personen
3 bosuitjes
400 gr. gemengde paddenstoelen
150 gr. ham, in blokjes
250 gr. tortellini met kaasvulling
oregano
scheutje slagroom
handje walnoten of paranoten

De bosuitjes in ringetjes snijden en even fruiten in wat olie. Ondertussen de paddestoelenmix in plakjes of repen snijden. De paddestoelen en ham aan de bosuitjes toevoegen en een aantal minuten roerbakken.
Ondertussen de tortellini koken.
Als alles gaar is oregano en slagroom toevoegen aan de paddestoelen en even laten doorwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Vervolgens de gekookte pasta erdoor mengen. Opscheppen en het bord afmaken met wat gehakte walnoten. 

Oorspronkelijk kwam de basis van dit recept van voedingscentrum.nl, maar daar is het niet meer in deze vorm te vinden. Bovendien is de slagroom een typische Wijnalda-toevoeging: hoewel niet supergezond, maakt het veel gerechten wel wat lekkerder.
Als toetje hadden we vandaag een rest zelfgemaakt bananenijs. Altijd fijn als er nog een bak in de vriezer op je staat te wachten. Ook dat is natuurlijk niet gezond, maar het recept zal ik hier een keer neerzetten. Kan ieder die dat wat lijkt eerst even een ijsmachine gaan halen in een uitverkoop hier of daar.... (Kan een heel simpele zijn. Mijn machine was ruim een tientje, gekocht bij een drogist. Werkt prima en gaat al jaren mee).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten