Eindelijk, eindelijk vandaag de eerste echte fatsoenlijk uitgegroeide courgette geplukt! Al eerder groeiden er minicourgettes. Maar die groeiden maar niet uit tot eet-formaat. De bijtjes hier blijken mijn andere bloemetjes lekkerder te vinden dan de courgette. Ik moet dus zelf een handje helpen. Het resultaat daarvan was vandaag te bewonderen en te proeven.
Inmiddels heb ik heel wat recepten met courgette bekeken en verschillende gemaakt. Vandaag een recept van eigen hand, uiteraard geïnspireerd door de tig recepten op internet.
250 gr gehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
100 gr. champignons
2 courgettes
klein blikje tomatenpuree
paprikapoeder
tabasco
150 gr mais (uit blik)
zout
600 gr aardappelpuree
100 gr geraspte kaas
Het gehakt bakte ik rul. De uien en knoflook werden fijn gesneden en meegebakken. Vervolgens alle overige groenten gesneden en toegevoegd. De tomatenpuree, paprikapoeder en een flinke scheut tabasco toegevoegd. En dat heeft even staan sudderen. Ondertussen heb ik de aardappelpuree gemaakt. Uit een pakje -shame on me-. Het is natuurlijk vele malen lekkerder met zelfgemaakte puree, maar ja, de pakjes waren nog over van vakantie. En nieuwe aardappeltjes zijn niet zo geschikt voor puree. En ik had geen puf (Voldoende excuus?) De mais warmde op het laatst nog even mee. En natuurlijk werd het op smaak gebracht met wat zout. Peper was na al die tabasco niet meer nodig....
De inhoud van de groente-gehaktpan ging in een ingevette ovenschaal. Vervolgens de puree erover verdeeld en bestrooid met geraspte kaas. 15 minuutjes goudbruin laten kleuren onder de grill.
Ik kan wel zeggen: deze durf ik mezelf nog eens voor te zetten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten