Vandaag het recept met de dingen die ik in huis (en tuin) had.
250 gr rundergehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
150 gr italiaanse roerbakgroenten uit de vriezer
100 gr champignons
1 versgeplukte courgette
1 pakje gezeefde tomaten
1 bouillonblokje
flinke scheut rode wijn
tijm, rozemarijn, oregano, peterselie, paprikapoeder, basilicum
2 tomaten
peper
250 gr spaghetti
Bak het rundergehakt rul. Voeg daarna de gesnipperde uien en kleingesneden knoflook toe. Als de uien wat gegaard zijn mogen de andere groenten er (in stukjes gesneden) bij. Vervolgens mag er een scheut wijn in, een pakje gezeefde tomaten en het bouillonblokje. Als je gedroogde kruiden gebruikt, kun je deze er ook aan toevoegen. Verse kruiden moet je juist op het laatste moment toevoegen. Basilicum had ik in de vensterbank staan, de rest haalde ik uit een potje. Alles heeft lekker een tijdje staan pruttelen op het vuur. Ondertussen kookte ik de spaghetti gaar. Het schijnt dat je de juiste gaarheid kunt testen door een sliert tegen de achterwand van je keuken te gooien. Als het blijft plakken is het goed. Ik ben zelf meer van het proeven....
Is je spaghetti bijna klaar, dan warm je nog even de in stukjes gesneden tomaten mee in de saus. Ook voeg je na smaak nog wat peper toe. Zout is eigenlijk niet nodig als je al een bouillonblokje gebruikt hebt. Mijn saus was perfect qua dikte. Is het geheel te vochtig, dan kun je wat gezeefde bloem toevoegen en even laten garen in de saus, tot het mooi gebonden is. Heb je ook nog een stuk kaas in de koelkast, dan kun je dat raspen en erover strooien.
Voor een restjesmaaltijd was het wel erg lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten