Sinds we ooit het SouthBeach dieet hebben gevolgd, hebben we nauwelijks meer sla of salade gegeten. Als je elke middag een trommeltje met sla open trekt, dan is het lekkere er wel een keer af, zelfs als je varieert. Gisteren was ik er wel voor in de mood. Het is lekker gezond, je kunt de pannen eens in je kast laten, en ik moet tenslotte ook de kinderen sla leren eten....
Ik serveerde het met aardappeltjes uit de oven. Dat is wat mij betreft wel aardappel op zijn lekkerst: ongeschild, in partjes, met wat kruiden in de oven.
Vandaag de volgende salade:
100 gr gemengde sla
50 gr rucola
150 gr kipfilet (vleeswaren)
150 gr feta
150 gr cherrytomaten
1 avocado
De kipfilet in reepjes, de feta in blokjes, de tomaatjes gehalveerd en de avocado in kleine stukjes gesneden. Mengen en klaar!
Vervolgens heb ik er een honingmosterddressing over gedaan:
1 eetl honing
1 eetl mosterd (ik koos voor Dijon, dan krijg je een milde mosterdsmaak)
4 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
peper, zout.
Klop deze ingrediënten goed, tot ze mooi gemengd zijn en giet voor het serveren over de sla. Dan ziet het er zo uit.
De aardappeltjes zijn heel eenvoudig: pak de hoeveelheid die je eet. Boen deze schoon onder de kraan en haal evt vieze plekjes weg. Snijd ze in mooie partjes en spoel ze nogmaals af. Daarna dep je ze droog en doe je ze in een ovenschaal. Giet er scheutje olijfolie overheen en voeg rozemarijn of tijm toe. Daarna wat zeezout en peper erover, goed door elkaar mengen en in een voorverwarmde oven zetten: 200 C, 45 min. Halverwege een keer omscheppen.
Normaal gesproken gaan er ook wat teentjes knoflook door. In plakjes gesneden, tussen de aardappeltjes gelegd. Dat liet ik deze keer achterwege, uit medeleven met de mensen met wie we moesten vergaderen.....
Ik heb ontzettend lekker gegeten. En de kinderen lustten het zelfs ook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten