Zaterdag is bij ons met enige regelmaat patatdag. Maar ik ben wel een beetje uitgekeken op patat. Veel bijzonders hadden we ook niet in huis, dus het was een kwestie van kasten, vrieskast en koelkast plunderen. Het eten was dan ook een samenraapseltje, maar het voelde als een zondags maal (dat komt vast door de soep). Behalve onderstaand soepje aten we een gegrilde visfilet, met een dillesaus die we nog in vriezer hadden. Daarbij nog aardappeltjes uit de oven. Daar krijg ik nooit genoeg van.
De preisoep heb ik op smaak gebracht met kerrie. Dat leek me lekker met de paprika. Mosterd is een andere variant. Of je doet er gewoon een scheut room in en maakt het af met spekjes, kip, of bacon.
Inhoud:
Klontje boter
2 preien
2 aardappels, middelgroot
2 zoete puntpaprika's
750 ml groentebouillon (van 1 tablet)
1,5 el kerrie
Snijd de prei in ringentjes en was ze goed. Laat even uitlekken. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Smelt boter in een soeppan, voeg preiringen en aardappelblokjes toe en roerbak ze even. Was en snijd de paprika's in ringen en bak even mee. Voeg vervolgens kerrie toe en roer dit goed door de groenten. Het gaat wat aan de bodem vastbakken, dat is geen probleem, dat roer je straks weer los. Als het lekker gebakken heeft, voeg je de bouillon toe en breng je het geheel aan de kook. Schraap even goed over de bodem zodat alle vastgebakken kerrie weer door de soep geroerd wordt. Vervolgens de soep een minuut of 10 laten koken. Voor een gebonden soep ga je er nu met de staafmixer door tot alles glad is. Bij ons vooral een tactische zet: de kinderen zien er geen 'rare sliertjes' en 'vieze paprika' meer in en hebben, ondanks de flinke pit er heerlijk in zitten eten! Je zou eventueel voor het mooie beeld wat preiringetjes en paprikareepjes over kunnen laten en over de soepkommen verdelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten