Vandaag een gevulde aubergine op het menu! Ik geloof dat dit de eerste keer is dat ik aubergine vul, normaal houd ik het bij courgette. Die vind ik lekkerder. Maar ik eet tegenwoordig continu en overal courgette in, dus nu een keertje een andere variant.
Het is bij het vullen van groente belangrijk dat de andere toegevoegde groenten fijngesneden zijn. Anders krijg je het allemaal er niet in.
Wat heb je nodig?
250 gr gehakt
1 prei
1 paprika
3 aubergines (ik had aan 2 ook genoeg gehad, dus 1 pp)
1 blik tomatenblokjes
tijm, oregano, peper, zout
olijfolie
geraspte kaas
1 kopje rijst
Gehakt rulbakken. Ondertussen de prei fijnsnijden en toevoegen zodra het gehakt rul en bruin is. Vervolgens de paprika wassen, snijden en meebakken. Dit laat je rustig doorbakken, terwijl je de aubergines te pakken neemt.
Het aubergine uithollen is niet moeilijk, maar kost wel even tijd. Je snijdt ze in de lengte doormidden. Daarbij is het handig om op de kromming te letten, zodat beide helften straks goed plat kunnen liggen. Daarna snijd je langs de randen en lepel je de inhoud eruit. Daarbij moet de wand van de aubergine dun, maar nog wel stevig zijn. Een halve cm is prima. Dikke aubergines hebben veel zaadjes, die zaadlijsten kun je weggooien. Het overige vruchtvlees snijd je klein en mag de pan in. Als alle aubergines zijn uitgehold mogen ze in een ovenschaal die rijkelijk is ingesmeerd met olijfolie.
Voeg tomatenblokjes toe aan het mengsel in pan. Vervolgens op smaak brengen met de kruiden en peper en zout. Daarna de aubergines vullen en een lekkere laag geraspte kaas erover strooien. De ovenschaal mag een half uur op 180 graden in de oven.
Kook daarna de rijst. Ik heb kurkuma toegevoegd aan het water: dat geeft zo'n lekker kleurtje op het bord. En het resultaat mocht er zijn!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten