Veel pompoenen zijn eetbaar, wel schijnt de smaak te verschillen. De een is wat zoeter dan de ander. De een wat meliger dan de ander. Ik kies meestal voor een dikke oranje pompoen, maar een groene of flespompoen kun je ook goed gebruiken. De kleine sierpompoenen zou ik lekker laten liggen....
Ingrediënten:
2 uien
olie
evt teentje knoflook
600-700 gr pompoen (1 gemiddelde pompoen)
200 gr wortel
1 liter groente- of kippenbouillon
2 laurierblaadjes
2 aardappeltjes
Smaakvarianten:
- sambal, korianderzaad en korianderblad, komijn,
- kerrie of kurkuma, tabasco
- tijm, rozemarijn, foelie
- sinaasappel en/of citroenrasp en sap, honing
Snijd uien en knoflook fijn en bak deze kort aan in de olie.
Voeg de gesneden pompoen en wortel toe en roerbak beide even mee. Vervolgens
voeg je de bouillon toe en twee laurierblaadjes. Voeg eventuele extra smaken
toe met kruiden en specerijen. Schil en snijd de aardappels in blokjes en voeg
deze toe. Kook het geheel 20 min., tot alle groenten gaar zijn. Haal de laurier
uit de soep en pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep
is ontstaan.
Serveer de soep met verse koriander, een lepel crème
fraiche, zure room, of griekse yoghurt, croutons of uitgebakken spekjes.
Ik ben benieuwd in hoeveel Roodeschoolse huizen deze soep zondag op het menu staat!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten